O nama

InnoTech

Proizvodnja je počela 1997. godine. Najprije su se izrađivali samo pleteni dijelovi stolice, a kasnije kroz lohn posao od partnera iz Njemačke firma dobiva konstrukcije i materijal. Biznis se počinje razvijati, a u Adani Co kreće proizvodnja.

Vlasnik kompanije, Nermin Ademović priča nam kako je ideja za osnivanjem jedne ovakve firme u BiH javila nakon povratka iz Njemačke, gdje se radeći u tvornici stolica upoznao sa nekoliko uticajnih ljudi iz ovoga biznisa. Pokrenuo je biznis, počeo sa pletenjem i tako ostvario uspješnu saradnju sa jednom od najvećih i najpoznatijih svjetskih kompanija u ovom biznisu.

Iako, nam nije želio otkriti o kojoj se tačno kompaniji radi Ademović ističe, kako je njeno ime u biznisu značajno isto kao što je to Ferrari u svijetu automobila.

Adana Co širi vidike

Nakon nekoliko godina uspješne saradnje i dokazivanja javljaju se i drugi kupci. Adana Co širi vidike. Počinje saradnja i sa ostalim renomiranim kompanijama u ovoj zemlji. Nakon 13 godina rada ime Adana Co u svijetu namještaja ima veliki značaj. Njihovi klijenti su uglavnom kuće koje se bave dizajnerskim namještajem, a proizvodnja sa 20. stolica godišnje, proširila se na 30 - 40 hiljada.

InnoTech

Naš tim

Direktor

Radom do cilja

"Kompletna tehnologija je uvezena iz Njemačke i u onome što mi radimo mogu reći da u BiH trenutno nema opremljenije firme. Mi svake godine ulažemo u modernizaciju, u nove mašine i nove programe. Zadnje u što smo ugazili je proizvodnja spužve. Mi našu spužvu izlivamo direktno u kalupe i ova vrsta spužve je puno postojanija od rezane. Naime, ovako urađena spužva i nakon 20 godina zadržava isti oblik, istu udobnost što nikad ne možete dobiti sa rezanom spužvom"